2007. novemberében Tata Város Önkormányzata a Posztoczky Károly Csillagvizsgáló további működésének biztosítása érdekében megkereste a TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesületet, hogy vállalja át az üzemeltetést, mivel a Fazekas utcai iskola már nem használja semmire.
December 20-án a két fél közművelődési megállapodást kötött, amely alapján 2008. január 1-jétől a TIT kezelésébe került a csillagda.
Az önkormányzat anyagilag támogatja a TIT-et, hogy csillagászati programokat szervezzen és rendezzen a csillagvizsgálóban.
 
 
 
 
2010. évi nyilvános csillagászati előadások, távcsöves bemutatók és egyéb programok
- Január 19-én "Digitális képfeldolgozás" címmel Nagy Sándor tartott előadást.     képek>>
- Január 26-án "Élet és intelligencia az univerzumban" című videót láthattuk Almár Iván előadásáról.
- Február 2-án "Földönkívüli időjárás" címmel Juhász András tartott előadást.        képek>>
- Február 9-én "A Nap felépítése és távcsöves észlelése" címmel Fenyvesi János tartott előadást.
- Február 16-án "A Nagy Binokuláris Távcső" címmel Jakab Mihály tartott előadást.        képek>>
- Február 23-án "A Tunguz-rejtély" címmel Nagy Sándor tartott előadást.        képek>>
- Február 24-én kaptunk értesítést, hogy a Norvég Civil Támogatási Alaphoz benyújtott pályázatunk eredményes volt!!!
- Március 2-án összegyűltünk és megbeszéltük a Posztoczky Múzeum kialakításával kapcsolatos teendőket.
- Márciustól kezdődően a Múzeum avatásáig csak távcsöves bemutatókkal vártuk az érdeklődő közönséget.
- Március 16-án (mivel a szakköri előadások már nagyon hiányoztak), az ideiglenes raktárnak használt előadóteremben "Összehangolt távcsövek" címmel  Juhász András tartott előadást.
- Március 26-án a Kőkúti Iskola 2. osztályos tanulói voltak vendégeink . Kb. 30-35 gyermek és kb 10-15 felnőtt. Mire a csapat megérkezett sajnos befelhősödött, de szerencsére a szakadozott felhőzeten keresztül is látható volt a Hold. Később, a felhők elvonultával a Szaturnuszt és a Marsot is megmutathattuk nekik.
- Április 17-én, több időjárás miatt elhalasztott alkalom után, végre tiszta égbolt és több távcső várta a Vaszary János Általános Iskola tanulóit, szüleit és tanárait a csillagászati bemutatóra. Fenyvesi János, Juhász András, Nagy Sándor, Polt István és Suhai Kristóf megmutatták a Holdat, a Szaturnuszt, valamint néhány fényesebb kettőscsillagot, galaxist, gömb- és nyílthalmazt. Talán a többször elhalasztott időpont miatt "csak" 30-40 érdeklődő jelent meg.
- Április 20-án távcsöves bemutatót tartottunk a csillagda udvarán.
- Április 23-án 100 óra csillagászat címmel távcsöves bemutatókra települtünk ki.a Kossuth térre. Az égbolt nagyon párás, a hőmérséklet hűvös volt, de ennek ellenére 4-5 család eljött távcsövezni. Április 24-én a Pötörke Malom mellett a tóparton már kellemes időben, tiszta égbolt várta a távcsövezni vágyókat. Az érdeklődők számát 100-140 főre becsültük.
- Május 14-én az Atlantis űrsikló felbocsátását nézhettük meg Vértes Norbert mobil internetes eszközei segítségével. Nem sokkal később az égen feltűnt az űrsikló és a folyékony hajtóanyag tartálya. Röviddel utána pedig a nemzetközi űrállomást is megfigyelhettük, amint átrepül az égbolton, követve az Atlantist.
- Június 12-én hivatalosan megnyílt a Posztoczky Károly Interaktív Csillagászati Múzeum.
- Június 19-én .a Kuny Domokos Múzeummal közösen rendeztük meg A Múzeumok Éjszakáját .
- Július 10-én egy hajnalig tartó távcsövezésre gyűltünk össze Fenyvesi János telkén.
- Szeptember 14-én "Kozmikus becsapódások a földön" címmel Nagy Sándor tartott előadást.
- Szeptember 21-én "Óriásbolygók légköri jelenségei" címmel Juhász András tartott előadást.    képek>>
- Szeptember 24-én ismét nyitva tartottunk a Kutatók Éjszakáján. Este 7 órától fél 11-ig folyamatosan érkeztek a kiváncsiskodók.
- Szeptember 26-án részt vettünk a Norvég Nagykövetség támogatásával Pécsett megrendezett utcafesztiválon. Sajnos a borús, esős időjárás miatt a Nap távcsöves bemutatása elmaradt. Esernyővel érkezett sátrunkhoz Siri Ellen Slatner nagykövet asszony is, aki kipróbálta az Eble-féle kvadránssal és a lézerres műcsillaggal végzhető mérést.
- Október 5-én "A tervezősztaltól a Nyugalom tengeréig" címmel Kerékgyártó Tamás tartott előadást.    képek>>
- Október 11-12-én a Kőkúti Általános Iskola 479 tanulója (!) látogatott el a csillagdába , akiket Fenyvesi János, Jakab Mihály, Juhász András, Kovaliczky István, Nagy Sándor, Polt István és Suhai Kristóf fogadott. A dolgozószobában, az előadóteremben és a kupolában az osztályok csoportokra bontva, forgószinpad szerűen kerültek sorra. Az épületen kívül várakozók az udvaron felállított távcsövekbe nézhették meg a Napot, és a Gerecse hegyvonulatait.
- Október 12-én az iskolásokat a tatai nyugdíjas klub követte. Miután az udvaron kivárták sorukat, ők is forgószinpad szerűen csoportokba osztva hallgattak előadást, tekintették meg a dolgozószobát, és megvizsgálhatták a Napot a H-alfa szűrőn keresztül.
- Október 12-én "A tér szerkezete" címmel Somogyi Péter tartott előadást.     képek>>
- Október 15-én a tatabányai Sárberki Általános Iskola 6. évfolyamos tanulóit fogadtuk.
- Október 15-ére és 16-ára meghirdetett "100 óra csillagászat" című kitelepüléseink a roszz időjárás miatt elmaradt. Ennek ellenére 16-án a tóparton néhányan mégis megjelentek
- Október 18-án nyergesújfalui Szalézi-Irinyi Középiskolai diákjait fogadtuk.
- Október 19-én "A Hold közelről" címmel Fenyvesi János tartott előadást.     képek>>
- Október 22-én a nagyigmándi Pápay József Általános Iskola csillagászati szakköre látogatott el a csillagdába.
- Október 23-án a budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium csoportját fogadtuk.
- Október 26-án "A NASA tervei a marskutatásban" címmel Vértes Norbert tartott előadást.     képek>>
- Október 29-én a szákszendi általános iskola tanulóit fogadtuk
- November 2-án a Magyar Tudomány Ünnepe nyitóelőadásán dr. Hegedűs Tibor csillagász tartott előadást "A Tejútrendszer titkai" címmel.     képek>>
- November 9-én a Magyar Tudomány Ünnepe második előadásán Schmidtmayer Csaba néprajzkutató tartott előadást "Hősök a csillagokban" címmel.     képek>>
- November 12-én a bakonyszombathelyi általános iskola tanulóit fogadtuk
- November 16-én a Magyar Tudomány Ünnepe harmadik előadásán Nagy Sándor tartott előadást "Hallgassuk a csillagokat" címmel.    képek>>
- November 23-án a Magyar Tudomány Ünnepe negyedik előadásán Juhász András tartott előadást "Távolságmérés a világegyetemben" címmel.    képek>>
- November 30-án "A Nap és a Föld" címmel Fenyvesi János tartott előadást.    képek>>
- December 3-án a tatabányai Sárberki Általános Iskola 4. osztályos tanulóit fogadtuk.
- December 7-én "A kezdetek kezdete utáni csillagászat" címmel Suhai Kristóf tartott előadást    képek>>