--------------------------

Küldj fotót, cikket, észlelést a következő címre:

--------------------------

Tagszervezetünkről 

A Konkoly Thege Miklós Csillagászati Tagszervezet 1992. február 1-jén alakult meg a tatai Csillagvizsgálóban. 26-an úgy gondoltuk, hogy a rendszerváltást követő időszakban csak úgy biztosítható a hosszú évtizedek alatt megszerzett eszközeink, felszereléseink további megléte, ha a TIT berkein belül tesszük "hivatalossá" létünket.
Így a TIT tulajdonában lévő dolgaink felett mi rendelkezünk.
A TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesület azóta is támogatja Tagszervezetünket, mi pedig segítünk a csillagászati ismeretterjesztésben.
 
Az 1980-as évek közepétől kezdődően a TIT anyagi ámogatásának köszönhetően sikerült beszerezni több távcsövet, sátrat, és sok egyéb tábori felszerelést.
 
A szakköri foglalkozásokon tanultakat 1981 óta a gyakorlatban, városi és egyéb fényektől aránylag távol eső helyen, a Mogyorósbánya melletti Kő-hegyen kamatoztatjuk. Itt rendezzük meg minden évben a tavaszi, nyári és őszi táborainkat, ahol kicsik és nagyok, kezdők és "profik" az időjárás függvényében azzal foglalkoznak, amit nagyon kedvelnek.
 
Az utóbbi években az egykori CSBK Találkozókat felelevenítve ismét öszzejövünk egy-egy szakkörnél, és előadások, beszámolók hangzanak el a szakmai találkozókon.
A tagszervezet taglétszáma 130-160 fő között változik.
 
A tagszervezetnek (és egyben a TIT-nek is) bárki tagja lehet, ha kitölti és a TIT-nek elküldi a belépési nyilatkozatot.
Cím: TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesület 2802 Tatabánya, Kossuth L. u. 106.
 
A belépési nyilatkozat beérkezését követően csekket küldenek a jelentkezőnek, hogy az éves tagsági díjat befizethesse.
Ennek összege felnőtteknek 500 Ft, diákoknak és 18 év alattiaknak 250 Ft.